dilluns, 14 de març del 2011

EMBOTELLANT LA PALE


Ahir vam embotellar una cuita de Pale Ale. A veure què surt aquest cop. De moment, la turbiesa em continua semblant inacceptable. La fermentació ha anat perfecta aquest cop i, com a major canvi, hem començat a fer un tímid sparging amb la Braumeister i hem fet el priming en un segon tanc en lloc de fer-lo a la ampolla. Aquest és potser el que em fa una mica més de por... potser el xarop no s'ha barrejat bé amb tot el líquid. Ho sabrem en uns dies...
Canvis per a la propera cuita:

-Recirculació manual inversa (sí sí, farem la prova i a veure que passa...)
-Maceració a temperatura menor.
-Major protagonisme del sparging (és complicat emb la Braumeister...)
-Treure el hot trub.
-Llúpols sense bossa per veure si ajuden en la filtració de matèria no fermentable.
-Filtre casolà per al llúpol.
-No beure tant durant tot el procés.

Continuaré sense usar Irish Moss i similars... crec que fins que no hagi depurat completament el procés i eliminat totes les causes físiques de la turbiesa, no té sentit emprar aditius.
A final de setmana fem cuita, reprenent la Brown Ale, que per cert, té molta acceptació entre tothom i això ens fa quasi tan feliços com beure-la! Ja us explicarem!

4 comentaris:

  1. Correcte, l'alga es útil només quan s'ha solucionat la resta.
    Recirculació fins que surti el most clar, molt important! Mai volem bullir cereal.

    No deixeu de beure felicitat!

    Hot trub te poca influencia però feu-ho.
    Homogeneitzar el xarop del priming? Ni idea

    ResponElimina
  2. Gràcies Àlex!
    De fet, molts dels canvis no són per millorar la turbiesa, sinó són proves o simplement, passos per anar polint el procés. Però m'agrada anar explicant què fem i què anem provant. És com treballar amb la porta oberta i que la gent vegi què fas.

    La Braumeister no està feta ni pensada per al rentat. El recirculat, tot i que no deixa de fer-lo durant tot el procès, no provoca els resultats que jo voldria. Em marco com a objectiu immediat compensar aquestes mancances.

    De beure en sabem una estona, de fer cervesa, diguéssim que bastant menys hehehehe...

    Quan un comença, tot són inseguritats :D

    ResponElimina
  3. El meu mestre (steve Huxley) va dir que quan el resultat sigui una cervesa prou bona com a escriure una carta a sa mare (que vivia lluny), llavors es donaria per satisfet.
    JO encara no escrit la carta!
    El millor es el camí, no?

    ResponElimina
  4. Sí. Ja ho deia en Kavafis!
    Tot i que ell no havia de patir perquè els llevats li arribessin abans de divendres hahahahaha

    ResponElimina