dimarts, 1 de març del 2011

BEER ALCHEMY. SOFTWARE PER A MAC


Els usuaris de PC tenen un munt de programes i opcions on triar en el món de la cervesa i l'oferta és especialment interessant per al homebrewer. Els usuaris de Mac, però, sempre estem limitats a opcions reduïdes tot i que normalment d'una excelent qualitat.
Prova d'això n'és el Beer Alchemy, un programa de gestió de recursos, receptes i procesos per al petit cerveser. Només per a Mac, clar.
El programa és de pagament (29.95$), però val cada cèntim invertit. Permet fer tots els càlculs que necessites per obtenir amargor, densitats, etc. I els fa automàticament quan introdueixes els ingredients i la quantitat desitjada (té una base de dades immensa amb els valors dels llúpols, maltes i llevats que es pot ampliar i personalitzar). Permet també personalitzar els procesos de maceració i ebullició, assignant i calculant l'escalonat, el rentat, etc. A partir d'això podem guardar els resultats de cada cuita i assignar-los a una recepta. Té tots els factors possibles en compte, tot i que la part de maceració la deixa una mica més descuidada. Pot deduir els índex d'eficiència de la maceració en el nostre equip, els índex d'evaporació, d'atenuació del llevat, etc.


També guarda registre i calcula l'inventori de què disposem i el que necessitem per una recepta determinada i fins i tot permet fer comandes directament via Skype amb les botigues.
Podem importar receptes d'altres programes i exportar les nostres també en diferents formats.
Hi ha també les versions per a ipad i per a iphone, més senzilles (no permeten dissenyar receptes) que se sincronitzen amb la de l'ordinador i fan que no sigui necessari anar amb el portàtil mentre fas la cuita. Tot plegat permet fer receptes acurades i guardar-ne registre de tots els aspectes sense haver d'agafar llapis ni paper.
Evidentment, no assegura una bona cervesa, però és una bona eina per als que els agrada el mètode i rutina de treball i per als que -com nosaltres- tot just comencen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada