dilluns, 7 de març del 2011

Milk Stout de Left Hand


Ampolla de 35 cl comprada a Lleida. Vaig haver d'insistir molt perquè me la venguéssin perquè la data de consum preferent era del 2009. Potser això ha alterat alguns sabors, però no crec que gaire.
L'etiqueta, molt colorida, com totes les de l'americana Left Hand, amb una vaca simpàtica que anuncia la lactosa de la Milk Stout. Recentment han redissenyat les etiquetes, modernitzant-les i millorant-les considerablement. La seua pàgina web és molt atractiva també.
Al servir-la en el vas, el primer que sobta és l'opacitat del negre, amb alguns reflexos rogencs. Això, unit a una escuma de cafè amb llet, fa que la primera impressió sigui molt bona. Aquesta cervesa entra pels ulls. És el que esperes d'una stout. L'escuma té una retenció mitjana (llàstima), però es redueix fins a mig centímetre que ja no m'abandona fins al final. Taca les vores de manera considerable.
Els olors són maltosos al màxim. Maltes torrades, chocolate i crystal. És el que s'espera d'una stout i més. L'únic punt és que al principi fa una una olor intensa de líquid d'olives (salmorra) força desagradable. Afortunadament, s'esvaeix ràpidament. Potser algú més tècnic sàpigui dir-nos si és causat per la degradació d'alguns aromes de la malta o què. Em fa por que no sigui per tindre uns anys l'ampolla. Pena que no en tingui cap de recent per contrastar.
En boca és un plaer. Gust de chocolate pur amarg, caramel cremat i cafè americà. Però no cafè americà del que fan als bars del país, sinó de "regular coffee" d'America. Quan vaig estar a Banff (Canadà) hi havia una cafeteria que feia un cafè amb exactament el mateix sabor d'aquesta cervesa. Per a un cafè era horrible, per a una cervesa és glòria! El carbònic és discretíssim i fa pessigolles a la llengua, acompanyant la dolçor de la lactosa no fermentada i convertint en inapreciable el 5,2% d'alcohol. El final és sec i curt, amb una amargor torrada més pròpia del gra que no del llúpol inapreciable. Tot i que de cos mitjà, és suntuosa i cremosa. Plena de sabor i aroma.
Jo no li trobo peròs a aquesta cervesa i puc assegurar que en compraré cada vegada que en trobi. Deliciosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada