dimecres, 16 de març del 2011

CUITA DE BROWN ALE


Avui, nova cuita de la nostra Brown Ale. Ens hem tirat les nostres 8 horetes ben bones, però la cosa ha funcionat força bé i hem assolit un munt d'objectius.
Hem variat algunes parts de la recepta, en el nostre camí per anar polint-la i hem fet alguns ajustos en el llúpol, remarcant una mica més l'aroma fruital sense que deixi de ser del tot secundari. A veure si funciona. Estem molt ilusionats amb aquesta Brown Ale, li queden moltes coses per polir, però creiem que la base és molt bona i la cervesa funciona. Tenim, a més, molt clar com la volem. Millorar-la és fins i tot més engrescador que provar coses noves.
Pel que fa al procés, hem mirat d'optimitzar el macerat sense variar ni un pel ni proporcions de gra en la recepta ni densitats i ha sigut un èxit. Fins ara no havíem fet sparging (al principi no ho véiem clar perquè ni el fabricant ni cap usuari ens ho aconsellava, però la veritat és que no estàvem gens contents del rendiment ni de l'eficiència de la màquina). Avui hem decidit fer la cuita basada en una part important d'sparging (un 30%) i ha sigut un èxit. Eficiència del 81% ni más ni menos. Al menys hem obtés les densitats i volums que buscàvem amb molt menys gra que la vegada anterior. Ara falta veure com es comporten davant dels llevats, però no em fa patir gaire.
Conclusió: l'sparging funciona perfectament amb la Braumeister i d'aquesta manera el rendiment que n'obtenim és del tot acceptable i satisfactori.
També hem començat a usar bufanda tèrmica i hem reduït temps i cost.
El llúpol sense bossa com a element filtrant i el filtre casolà: sembla que han funcionat molt bé... tot i que ja ho veurem amb el resultat final i la transparència. Ara, això sí, netejar la Brumeister i les resistències enormes que es toquen entre si... no tiene precio. Ens hem tirat el doble de temps netejant de l'habitual. Si el resultat no val realment la pena, no ho repetirem.
Un gran dia per nosaltres, hem aprés moltíssim.
Ara, si la cervesa surt bona, ja serà la hòstia...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada