dimarts, 15 de febrer del 2011

HOP OTTIN' IPA DE ANDERSON VALLEY


Segons el fabricant, l'Anderson Valley Brewing Company, de Califòrnia, aquesta IPA és una bomba de llúpol que mossega com una serp.  A la xapa anuncien que la cerveseria funciona amb energia solar, cosa que no afecta la qualitat de la cervesa però desperta la meua simpatia. Té un 7% d'alcohol i 80 IBU segons el fabricant.

 L'ampolla l'he comprada al On The Rocks Tavern, a Lleida. D'ampolla de 0.355 a vas de pinta. Només ficar-la al got, s’hi descobreix un color ambre i una escuma de color crema inesgotable i densa que persisteix fins al final. Les vores del got queden ben tacades a mesura que bevem. Els primers aromes, tan volàtils, em recorden l’aranja i la pell de taronja amarga (Cascade?). S’hi endevinen també olors de fusta verda de pi i resina. També de pell de raïm. Aquesta última és menys estrident al principi, tapada pels cítrics, però perdura fins al final. A mesura que la cervesa s'escalfa, cap al final, hi ha un floral més dolç que atenua el raïm.

 El gust no desentona gens amb els aromes. El llúpol domina totalment la cervesa en forma de pell de taronja amarga i pell i llavor de raïm. La carbonatació (ben lligada) ajuda a empassar la cervesa però quan acabem el glop, el llupol amarg i resinós s’empega a la boca i dura i dura... és amarga de collons! Però és una IPA, no? El final és molt sec.

 Per mi, és un exemple clar del que ha de ser una IPA. Molt ben feta! Com la mossegada d’una serp de Califòrnia...


According to the manufacturer, the Anderson Valley Brewing Company, California, this IPA is a hop bomb that bites like a snake. The brewery works with solar energy, which doesn't affect the quality of the beer but have my sympathy. It has a 7% of alcohol and 80 IBU according to the manufacturer.

 I bought the 0.355 bottle at the Tavern On The Rocks, in Lleida. Just putting it in the glass and an amber color and creamy foam appears. It is dense and persists until the end. The edges of the glass are covered by rings while I drink. The first aromas, so volatile, remember to me the grapefruit and bitter orange peel (Cascade?). I can recognize also smells of green wood of pine and resin. Also grapes skin. This one is less evident at first, covered by citric, but lasts until the end. As the beer warms towards the end, there is a sweetest flower aroma that attenuates the grapes.

 Taste and flavors are close between them. The hops dominate completely with bitter orange peel and grape seed taste. The carbonation (well connected) helps to swallow the beer but when it goes down, a bitter and resinous hop keeps in the mouth and lasts and lasts ... Damn, it is bitter! But it is an IPA, right? The end is very dry.

 For me it is a clear example of what should be an IPA. Very well done! Like a snake bite from California ...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada